HierHalen

Garnalen met zout en peper

Recipe by
Prep: 20 | | Servings: 5

Ingrediƫnten

  • 18 bamboeprikkers
  • 18 rauwe grote garnalen (1 kg)
  • 2 theelepels zeezout
  • 1/4 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Week 18 bamboeprikkers voor gebruik een uur in water, om versplintering en verschroeiing te voorkomen.
  2. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, maar laat de staarten intact. Rijg de garnalen in de lengte op de prikkers.
  3. Combineer de resterende ingrediƫnten in een kleine kom. Bestrooi de garnalen met de helft van he zoutmengsel en bak ze, in porties, op een verhitte, ingevette grillplaats (of grill of barbecue) tot ze bruin en gaar zijn.
  4. Serveer de rest van het zoutmengsel in een kommetje bij de garnalen.

Serveertip: U kunt van dit voorgerecht een hoofdmaaltijd maken door het aantal garnalen te verdubbelen en ze op een bedje van gestoomde jasmijnrijst te serveren.

 

2 Reviews

  1. test

    Echt lekker!

    Star

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 2 3 4 5